Rots & Water op Kolom praktijkcollege Noord

Omdat wij als school veel waarde hechten aan het samen leren en samen werken bieden wij alle leerlingen in klas 1, 2 en 3 het programma Rots en Water aan. Wij zijn ervan overtuigd dat een veilig leerklimaat alleen bereikt kan worden door de leerlingen te leren weerbaar te worden en elkaar met respect te behandelen.


Rots en Water is een psychofysieke training voor jongens en meisjes. Psychofysiek werken betekent dat via een actieve, fysieke invalshoek positieve sociale vaardigheden worden aangeleerd. Door middel van fysieke oefening wordt spelenderwijs sociale-communicatie- en confrontatie vaardigheden eigen gemaakt. Spel en fysieke oefening worden voortdurend afgewisseld door momenten van zelfreflectie, kringgesprek en gecompleteerd door het maken van verwerkingsopdrachten.


Doel van het Rots en Water programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en jongeren en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het onderbouwteam heeft een EDIT (eendaagse introductietraining) of in-company Rots & Water-training gehad.

Voor meer informatie over het programma kunt u kijken op: https://www.rotsenwater.nl/